LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİN MÜLTECİ KAMPLARINDA SİYONİST İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Dün (12 Ağustos Cuma) Lübnan'daki Filistin mülteci kamplarında İsrail işgal rejiminin Gazze'de ve Batı Şeria bölgesinde gerçekleştirdiği katliamları protesto ve Filistin halkının haklı direnişine destek amacıyla muhtelif protesto gösterileri düzenlendi.  

Görüntülenme: 629 Tarih: 13 Ağustos 2022 14:40
LÜBNAN'DAKİ FİLİSTİN MÜLTECİ KAMPLARINDA SİYONİST İSRAİL PROTESTO EDİLDİ

Gösterilere Filistin direniş hareketlerinin heyetleri, halk komiteleri ve Lübnan'daki siyasi partilerin heyetleri katıldı. 

Gösterilerde konuşma yapanlar işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılarını, gerçekleştirdikleri vahşi katliamlarını, özellikle Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı hedef alan ihlallerini, burayı sürekli yahudi yerleşimcilerin baskın yapmalarına fırsat vermek suretiyle kirletmelerini kınadıklarını dile getirdiler. 

Konuşmacılar ayrıca işgal rejiminin aşırılıkları ve katliamları karşısında dünyanın suskunluğuna da tepkilerini dile getirerek, cinayetlerini kesintisiz bir şekilde sürdüren işgalci saldırganların suçlarının mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladılar. 

Konuşmacılar işgalcilerin Gazze'ye yönelik son saldırılarında da 49 kişiyi katlettiklerini, yüzlerce insanı yaraladıklarını ve çok sayıda evin de ya tamamen yıkılmasına ya da büyük çapta zarar görmesine neden olduklarını dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar