GAZZE'DE BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçlerinin 5 Ağustos Cuma günü öğleden sonra Gazze'ye yönelik olarak başlattıkları ve üç gün süren vahşi saldırıda ağır yaralanan 22 yaşındaki Enes Halid Enşasi isimli genç aldığı yaraların tesiriyle bugün (12 Ağustos Cuma) hayatını kaybetti.  

Görüntülenme: 711 Tarih: 12 Ağustos 2022 13:43
GAZZE'DE BİR GENÇ ŞEHİT OLDU

İsrail işgal güçlerinin hunhar saldırılarında ağır yaralanan Enşasi'nin Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus şehrindeki Nasır Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Enşasi işgal güçlerinin Han Yunus'un doğusunda bir grup insanı kasten hedef almaları sonucu yaralanmıştı. 

Enşasi'nin de hayatını kaybetmesiyle birlikte siyonist işgalcilerin 1 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde, kana büyük prim veren siyonist kitlenin oylarını çekmek amacıyla gerçekleştirdikleri vahşi saldırıdan dolayı şehit olanların sayısı da 49 olmuş oldu. 

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak 5 Ağustos Cuma günü, herhangi bir gerekçe olmaksızın tamamen hayali bir senaryodan yola çıkarak ve İslami Cihad Hareketi'nin Cenin'deki liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin esir edilmesine karşı bu hareketin de misilleme yapabileceği endişesi taşıdıkları iddiasıyla başlattıkları ve üç gün süren vahşi saldırılarında şehit olanların sayısı 49'u, yaralananların sayısı ise 360'ı buldu. Şehit olanların 17'sinin, yaralıların da yaklaşık üçte birinin çocuk olduğu bilgisi verildi. 

Hükümet İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre ikamet için kullanılan 9 bina tamamen yıkılırken, 1500 ikamet birimi (daire veya müstakil ev) zarar gördü. Bunlardan 16'sı tamamen yerle bir oldu. 71 tanesi kullaılamaz hale geldi. 1400 tanesi de orta ve yüksek düzeyde kısmen zarar gördü. 

Mısır'ın aracılığıyla 7 Ağustos Pazar gecesi 23.30'dan itibaren ateşkes başlatıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar