ONBİNLER MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

İşgal rejiminin tüm engellemelerine ve ulaşımı zorlaştırmasına rağmen bugün (12 Ağustos) Cuma namazında yine Mescidi Aksa'da on binlerce kişi toplandı. 

Görüntülenme: 817 Tarih: 12 Ağustos 2022 12:33
ONBİNLER MESCİD-İ AKSA'DA BULUŞTU

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi tarafından yapılan açıklamada işgal rejiminin çıkardığı zorluklara ve engellemelere rağmen Cuma namazında Mescidi Aksa'da en az 50 bin kişinin toplandığı ifade edildi. 

Mescidi Aksa'da Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Hüseyin, işgal güçleri tarafından şehit edilenlerin temiz ruhlarını, işgal zindanlarında direnen aslanları ve mübarek Mescidi Aksa'da nöbet tutanları selamladığını dile getirdi. 

Mescidi Aksa hatibi, Mescidi Aksa'nın tüm samimi nesillere emanet olduğunu hatırlatarak Filistin halkını da bu emanete iyi sahip çıkmaya, onu gereği gibi korumaya çağırdı. 

Bugün sabah namazında "Şehitler Şafağı" ismiyle Mescidi Aksa'da, El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve Nablus'taki Nasr Camisi'nde düzenlenen Büyük Fecir buluşmalarında da kalabalık cemaatler oluştu. 

Daha önce yapılan açıklamalarda Cuma günü sabah namazında Kudüs'teki Mescidi Aksa'nın yanı sıra El-Halil'deki Hz. İbrahim Camisi'nde ve Nablus'ta da Nasr Camisi'nde şehitlere vefa amacıyla Büyük Fecir buluşmaları düzenleneceği bildirilerek, Filistin halkından bu buluşmalara iştirak etmesi istenmişti. 

Büyük Fecir buluşmaları için yapılan çağrılarda "Şehitlerin vasiyetlerini yerine getirmeyi ihmal etmeyin ve mukaddes mekanlarınıza destek vermeyi basite almayın!" uyarıları yapılmıştı. 

Yapılan çağrılarda Büyük Fecir buluşmalarının, şehitlere verilen sözlerin yenilenmesi ve onların temiz kanlarına vefa için "Şehitler Şafağı" olarak isimlendirildiği belirtilmişti. 

9 Ağustos Salı günü işgal güçlerinin Nablus'un merkezine düzenledikleri baskında İbrahim En-Nablusi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha isimli gençler şehit edilmişti. Nablus katliamını protesto amacıyla aynı gün öğleden sonra El-Halil'de düzenlenen protesto gösterisine işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu da Mü'min Yasin Cabir isimli 17 yaşında bir genç şehit edilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar