ŞEHİT SA'DİYE FERECULLAH HAKK'A UĞURLANDI

Geçtiğimiz Temmuz ayının başında, 68 yaşında şehit olan ve cenazesi işgal güçleri tarafından bugün (11 Ağustos Perşembe) Terkumiye askeri kontrol noktasında teslim edilen esir şehit Sa'diye Ferecullah'ın cenazesi bugün El-Halil'in batısındaki İzna kasabasında düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.  

Görüntülenme: 683 Tarih: 12 Ağustos 2022 11:14
ŞEHİT SA'DİYE FERECULLAH HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze töreni, şehidin cenazesinin kaldırılmış olduğu El-Halil'deki Halk Hastanesi'nin önünde başladı. Daha sonra şehit cenazesi yakınlarının son kez görmesi için ailesinin evine getirildi. 

İzna kasabasının ve çevresindeki köylerin ahalisinden yüzlerce kişi İzna kasabasındaki El-Umeri Camisi'nde şehidin üzerine cenaze namazı kıldı. Daha sonra da cenaze kabristana götürülerek defnedildi. 

Cenaze törenine katılanlar Filistin'in, Hamas hareketinin ve muhtelif direniş hareketlerinin bayraklarını taşıdılar. Katılanlar işgal zindanlarında esir olan Sa'diye Ferecullah'ın intikamının alınmasını isteyen sloganlar attılar. 

Sa'diye Ferecullah, sekiz aylık esaretten sonra 2 Temmuz 2022 tarihinde, 1948'de işgal edilmiş Filistin topraklarının kuzey kesiminde yer alan Damon Cezaevi'nde hayatını kaybetmişti. 

Ferecullah 18 Aralık 2021 tarihinde, El-Halil'de Hz. İbrahim Camisi yakınında oturan kızını ziyaret ettiği sırada Hz. İbrahim Camisi yakınında yahudi yerleşimci çetelerin saldırısına uğramasından sonra işgal güçleri tarafından esir edilmişti. 

Ferecullah'ın şehit olmasıyla birlikte işgal zindanlarında şehit olan esirlerin sayısı 229 oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar