SİYONİST ORDU GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Bugün (12 Ağustos Cuma) sabah İsrail işgal rejiminin deniz güçlerine ait askeri botlar yine Gazze'nin kuzey kesiminin açıklarında Filistinli balıkçılara saldırdı.  

Görüntülenme: 731 Tarih: 12 Ağustos 2022 10:17
SİYONİST ORDU GAZZELİ BALIKÇILARA SALDIRDI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Kuzey Gazze vilayetinin açıklarında bulunan işgal botları Filistinli balıkçıların teknelerini sıkıştırdı, üzerlerine su sıktı ve onları denizden uzaklaşmaya zorladılar. 

İşgal güçlerinin bu yılın başından itibaren muhtelif şekillerde gerçekleştirdikleri saldırılarında Gazze açıklarında 42 balıkçıyı esir aldıkları, 15 balıkçıyı da yaraladıkları belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin saldırıları kuzey kesimde ve güneyde Rafah sınırına yakın bölgelerde yoğunlaşıyor. 

Gazze Şeridi ahalisinin %10'u balıkçılıkla geçiniyor ve balıkçılık mesleği onların gıda ihtiyacının karşılanmasında önemli bir açığı kapatıyor. Ancak bölgeyi 15 yıldan fazla süredir abluka altında tutan siyonist işgal güçleri sık sık denizde balıkçı teknelerini sıkıştırıyor, üzerlerine yoğun bir şekilde ateş ediyorlar. Bazen bu tekneleri kıyıya yanaşmaya zorlarken bazen de balıkçıları rehin alıyor, teknelerine ve avladıkları balıklara da el koyuyorlar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar