GAZZE'DE BİR KIZ ÇOCUĞU ŞEHİT OLDU

Siyonist işgal güçlerinin geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra Gazze Şeridi'ne yönelik olarak başlayan ve üç gün süreyle devam eden vahşi saldırılarında yaralanan Leyan Eş-Şair isimli 9 yaşında bir kız çocuk aldığı yaraların tesiriyle bugün (11 Ağustos Perşembe) sabah hayatını kaybetti. Böylece siyonist işgal güçlerinin söz konusu saldırılarından dolayı Gazze Şeridi'nde şehit olanların sayısı 48 oldu. Bunlardan 17'si çocuklardan oluşuyor.  

Görüntülenme: 901 Tarih: 11 Ağustos 2022 18:49
GAZZE'DE BİR KIZ ÇOCUĞU ŞEHİT OLDU

Leyan Eş-Şair'in işgal uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısında başına şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu yaralandığı, tedavi için Kudüs'teki El-Mekasıd Hastanesi'ne nakledildiği, sağlık ekiplerinin onun hayatını kurtarmak için yoğun bir şekilde çalışma yürüttükleri ancak yarasının ağır olması sebebiyle hayatını kaybettiği ifade edildi. 

İsrail işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik olarak 5 Ağustos Cuma günü, herhangi bir gerekçe olmaksızın tamamen hayali bir senaryodan yola çıkarak ve İslami Cihad Hareketi'nin Cenin'deki liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin esir edilmesine karşı bu hareketin de misilleme yapabileceği endişesi taşıdıkları iddiasıyla başlattıkları ve üç gün süren vahşi saldırılarında şehit olanların sayısı 47'yi, yaralananların sayısı ise 360'ı buldu. Şehit olanların 16'sının, yaralıların da yaklaşık üçte birinin çocuk olduğu bilgisi verildi. 

Hükümet İletişim Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre ikamet için kullanılan 9 bina tamamen yıkılırken, 1500 ikamet birimi (daire veya müstakil ev) zarar gördü. Bunlardan 16'sı tamamen yerle bir oldu. 71 tanesi kullaılamaz hale geldi. 1400 tanesi de orta ve yüksek düzeyde kısmen zarar gördü. 

Mısır'ın aracılığıyla 7 Ağustos Pazar gecesi 23.30'dan itibaren ateşkes başlatıldı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar