GASIP İSRAİL BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İşgalci siyonist rejim İslami Cihad Hareketi'nin Batı Şeria bölgesindeki liderlerinden olan ve işgal rejiminin Ofer Hapishanesi'nde esaret altında tutulan Bessam Es-Sa'di hakkındaki soruşturmanın sürdüğü iddiasında bulunarak bugün (11 Ağustos Perşembe) hakkındaki gözaltı süresinin 6 gün daha uzatılmasına karar verildiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 687 Tarih: 11 Ağustos 2022 20:58
GASIP İSRAİL BESSAM ES-SA'Dİ'NİN ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İşgal ordusunun radyosu, Bessam Es-Sa'di'nin yerli ve yabancı basın organlarının izleyebildiği bir ortamda mahkemede duruşmaya çıkarıldığını haber verdi. 

Es-Sa'di'nin avukatı onun, gözaltına alma esnasında şiddetle darp edildiğini ve insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını, onun maruz kaldığı muamelenin hukuki olarak derhal serbest bırakılmasını gerektirdiğini dile getirdi. 

İşgal mahkemesinin savcı vekili Es-Sa'di'nin dün yeni bir suçlamayla sorguya çekildiğini ve son günlerde cep telefonlarının kontrol edildiğini belirterek soruşturmanın tamamlanabilmesi için gözaltı süresinin uzatılmasını istedi. 

İşgal güçleri 1 Ağustos Pazartesi gecesi Bessam Es-Sa'di'yi Cenin Mülteci Kampı'ndaki evine baskın düzenleyerek ve şiddetle darp ettikten, sözlü hakaretlerde bulunduktan sonra esir etmişlerdi. İşgal güçlerinin Gazze'ye yönelik üç günlük saldırısından sonra ateşkeste İslami Cihad Hareketi, Bessam Es-Sa'di ile açlık grevindeki esir Halil El-Avavide'nin serbest bırakılmasını şart koşmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar