NABLUS ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Bugün (9 Ağustos Salı) sabah siyonist işgal güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Nablus'un Eski Şehir kısmına düzenledikleri baskında şehit edilen üç gencin cenazeleri öğleden sonra yine Nablus'ta düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı törenle kaldırıldı.  

Görüntülenme: 611 Tarih: 10 Ağustos 2022 02:28
NABLUS ŞEHİTLERİ HAKK'A UĞURLANDI

Cenaze töreni şehitlerin cenazelerinin kaldırılmış olduğu Rividya Hastanesi'nin önünde başladı. Daha sonra cenaze konvoyu Nablus'un merkezindeki Şehitler Kavşağı'na doğru ilerledi. Cenaze merasimine katılanların en ön saflarında da muhtelif direniş hareketlerinin askeri kanatlarına mensup silahlı mücahitler yer aldı. Mücahitler cenaze töreni esnasında havaya ateş etti. 

Cenaze töreninde şehit İbrahim En-Nablusi'nin annesi ve babası açıklama yaparak oğullarını Allah'a bağışladıklarını, onun çok sevdiği Muhammed (a.s.)'ın yanına gitmek üzere yola çıktığını dile getirdiler. 

İşgal güçlerinin sabahleyin Nablus'a düzenledikleri baskında İbrahim En-Nablusi, İslam Sabbuh ve Hüseyin Taha isimli gençler şehit olmuş, verilen en son rakamlara göre 69 kişi de yaralanmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar