KORSAN İSRAİL GAZZE SINIR KAPILARINI KISMEN AÇTI

İsrail işgal hükümeti bugün (8 Ağustos Pazartesi) sabah 09.00'dan itibaren, durumu düzeltmek amacıyla, Gazze'nin Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesine açılan kapılarının kısmen açıldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 835 Tarih: 08 Ağustos 2022 08:44
KORSAN İSRAİL GAZZE SINIR KAPILARINI KISMEN AÇTI

İşgal Hükümeti Operasyonları Koordinatörü, kendince, bölgede güvenlik ve sükunetin sağlanması için kapıların rutin kullanımı için tam olarak da açılacağı iddiasında bulundu. 

Bu arada Filistin Şehirleri İşleri Komisyonu işgal rejiminin kendilerine kuzeydeki Erez sınır kapısının sabah 09.00'dan itibaren hastalara, yabancılara ve 1948 Araplarına açık olacağını ve öğleden sonra 15.00'e kadar açılı kalacağını, Gazze'ye dönüş için de 19.00'a kadar açık kalacağını bildirdiğini açıkladı.  

İsrail işgal güçlerinin 1 Ağustos Pazartesi gecesi Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Bessam Es-Sa'di'yi esir etmelerine Gazze'deki direniş güçlerinin karşılık verebileceği endişesiyle işgal rejiminin Gazze sınırlarında teyakkuz durumunu ve hazırlıkları artırma kararı aldıkları iddiasıyla Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş bölgeye açılan Erez kapısıyla Kerem Ebu Salim kapısını geçişe kapatmıştı.

İşgal güçlerinin geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra başlattıkları insanlık dışı saldırıların alevlediği olaylarda dün gece 23.30'dan itibaren ateşkesl fiilen başladı. Ancak işgal güçlerinin keşif uçuşları yaparak bölge ahalisini rahatsız etmeye devam ettikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar