DAVUD ŞİHAB: MISIR İLE İRTİBAT HALİNDEYDİK

İslami Cihad Hareketi'nin iletişim sorumlusu Davud Şihab, İsrail işgal güçlerinin bugün (5 Ağustos Cuma) ikindi vakitlerinde Gazze'ye yönelik olarak düzenledikleri saldırının ardından yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin zalim saldırılarını gerçekleştirmelerinden bir saat öncesinde Mısır'la irtibat halinde olduklarını söyledi.  

Görüntülenme: 833 Tarih: 05 Ağustos 2022 20:51
DAVUD ŞİHAB: MISIR İLE İRTİBAT HALİNDEYDİK

Şihab, yaptığı basın açıklamasında, Mısır tarafının kendilerine, yaşanan krizin çözülmesi için pazar günü İsrail ile bir toplantı yapılacağını söylediğini belirtti. 

Şihab açıklamasında; "Ancak yaşananlar Mısır tarafını küçümseme mesajıdır." ifadesine yer verdi. 

İşgal güçlerinin bugün ikindi vakitlerinde Gazze Şeridi'nde farklı noktalara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda şehit olanların sayısının 8, yaralananların sayısının ise 44 olduğu açıklandı. Şehit edilenlerden birinin henüz 5 yaşında bir kız çocuk, bir şehidin de İslami Cihad'ın askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından Teysir El-Ca'beri olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin saldırıları sebebiyle yaşanan gerginlik yüzünden Gazze'de alarm düzeyi artırılırken tüm hastaneler ve ilk yardım ekipleri de hazırlıklı duruma getirildi. 

İsrail işgal güçlerinin 1 Ağustos Pazartesi gecesi Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek İslami Cihad Hareketi'nin komutanlarından Bessam Es-Sa'di'yi esir etmelerine Gazze'deki direniş güçlerinin karşılık verebileceği endişesiyle işgal rejimi, Gazze sınırlarında teyakkuz durumunu ve hazırlıkları artırma kararı aldıkları iddiasıyla Gazze'nin 1948'de işgal edilmiş bölgeye açılan Erez kapısıyla Kerem Ebu Salim kapısını geçişe kapatmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar