İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE SALDIRDI

İsrail işgal güçleri, birkaç gün süren teyakkuz döneminden ve tehditçi açıklamalardan sonra bugün (5 Ağustos Cuma) ikindi vakitlerinde Gazze Şeridi'ne hava saldırılarında bulundu.  

Görüntülenme: 800 Tarih: 05 Ağustos 2022 12:27
İŞGALCİ İSRAİL GAZZE'YE SALDIRDI

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı işgal uçaklarının saldırılarında 1'i 5 yaşında çocuk 7 kişinin şehit olduğunu, 40 kişinin ise yaralandığını duyurdu. 

Bu arada Gazze'deki Sağlık Bakanlığı teyakkuz düzeyinin artırıldığını, Gazze bölgesindeki tüm hastanelerin ve ilk yardım istasyonlarının hazır hale getirildiğini açıkladı. 

İslami Cihad Hareketi de, işgal güçlerinin bugün akşama doğru gerçekleştirdikleri saldırılarında hareketin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın komutanlarından Ebu Mahmud mahlaslı Teysir El-Ca'beri'nin şehit olduğunu duyurdu. 

İslami Cihad Hareketi açıklamasında şehit edilen büyük komutan El-Ca'beri için Yüce Allah'tan rahmet dilediklerini dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal uçaklarının Gazze Şeridi'nde farklı birkaç noktayı hedef aldıklarını ifade etti. 

İşgal ordusu sözcüsü, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlatılmasıyla eş zamanlı olarak iç cephede de özel durum ilan edildiğini söyledi. 

İşgal ordusu sözcüsü sözde "Doğru Şafak Operasyonu" adının verildiğini söylediği saldırıda İslami Cihad Hareketi'nin hedeflerinin vurulduğu iddiasında bulundu. 

Ancak Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri işgal uçaklarının Gazze şehrinde meskun evleri, Şucaiyye Mahallesi'nde bir arabayı, Gazze Şeridi'nin doğu kısmında bazı gözetleme noktalarını ve Han Yunus'ta bir topluluğu hedef aldıklarını dile getirdiler.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar