HİZBULLAH BEYRUT LİMANI PATLAMASININ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Lübnan Hizbullah Hareketi bugün Beyrut Limanı patlamasının ikinci yıl dönümü münasebetiyle bir bildiri yayımladı. 

Görüntülenme: 959 Tarih: 05 Ağustos 2022 02:12
HİZBULLAH BEYRUT LİMANI PATLAMASININ YILDÖNÜMÜ MÜNASEBETİYLE BİR BİLDİRİ YAYINLADI

Hizbullah tarafından yayınlanan bildiride Müslüman ve gayrimüslimler dahil olmak üzere kurbanların ailelerine başsağlığında bulunulmuş saldırıda hayatını kaybeden ve yaralıların yakınlarının dertlerinin paylaşıldığı vurgulanmıştır.

Bildiride son iki yılda, yanlış ve asılsız suçlamaları içeren geniş bir medya ve siyasi saldırı nedeniyle tehlikeli bir iç gerginliğe yol açan ve neredeyse ülkenin güvenliğini ve istikrarını yok eden bir duruma tanık olduk. Özellikle Al Tayouneh bölgesinde çok sayıda kişinin şehit olmasına yol açan olaylardan sonra fitneyi engelledik ve iç savaş isteyenlerin yolunu kapattık.

Bugün de başından beri duyurduğumuz gibi bu konudaki kararlı duruşumuzu, yani siyasi sömürü ve mezhep kışkırtmalarından uzak, yasal ilkelere ve standartlara uygun, şeffaf ve adil bir soruşturmaya yönelik kararlı duruşumuzu vurguluyoruz. Sadece adaletin insafı sağlayacağına, ruhları sakinleştireceğine, yaraları iyileştireceğine ve iç istikrarı gerçekleştirebileceğine, hepimizi Lübnan'daki şimdiki tehlikeli krizi aşabilmemiz için sakin diyaloğa ve iş birliğine yönlendirebileceğine inanıyoruz.

04 Ağustos 2020'deki Beyrut Limanı patlaması 214 kişinin ölmesine, 6500'den fazla kişinin yaralanmasına ve milyarlarca dolar hasara neden oldu ve Beyrut Limanı'nı savaş mağduru bir limana dönüştürdü.

Geçen yıl Hizbullah, Lübnan parlamentosu eski temsilcisi "Fars Se'id"i ve ayrıca (Semir Ce'ce'ye bağlı) Lübnan Kuvvetleri Partisi'ni, Hizbullah'ı Beyrut Limanı'ndaki patlamada parmağı olduğu gerekçesiyle suçladıkları yüzünden şikâyet etti.

tesnim

Yorumlar