İSLAMİ CİHAD'IN MİSİLLEME YAPMASINDAN KORKAN SİYONİST ORDU TEYAKKUZA GEÇTİ

 

Görüntülenme: 975 Tarih: 02 Ağustos 2022 12:43
İSLAMİ CİHAD'IN MİSİLLEME YAPMASINDAN KORKAN SİYONİST ORDU TEYAKKUZA GEÇTİ

İsrail işgal güçlerinin dün (1 Ağustos Pazartesi) gece Batı Şeria'daki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Bessam Es-Sa'di'yi esir etmelerine Gazze'deki direniş güçlerinin karşılık verebileceği endişesiyle işgal rejiminin Gazze sınırlarında teyakkuz durumunu ve hazırlıkları artırma kararı aldıkları haber verildi. 

İşgal ordusu adına açıklama yapan bir şahıs, Gazze sınırlarına yakın yolların ve Zikim Plajı'nın kapatılması kararı alındığını söyledi. 

Aynı kişi, Askalan ile Sderot arasında tren seferlerinin durdurulduğunu, Erez sınır kapısının da işçilerin geçişine kapatıldığını belirtti. 

İşgal ordusu sözcüsü bütün bu tedbirlerin İslami Cihad liderlerinden Bessam Es-Sa'di'nin dün gece Cenin Mülteci Kampı'nda gözaltına alınmasına karşılık Gazze'den füze veya roket saldırısı düzenlenmesi ihtimaline binaen alındığını ifade etti. 

İşgal güçlerinin dün gece Cenin'e ve Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında 19 yaşındaki Dırar Salih El-Kefrini isimli genç şehit edilmiş, bir genç yaralanmış, İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Bessam Es-Sa'di de evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar