NASRALLAH: DİRENİŞ HER SENARYOYA HAZIR

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Nasrullah, Siyonist İsrail rejimini uyardı ve direnişin her senaryoya hazır olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 855 Tarih: 01 Ağustos 2022 06:19
NASRALLAH: DİRENİŞ HER SENARYOYA HAZIR

Fars haber ajansına göre, Muharrem ayının üçüncü gecesi Beyrut'un güney banliyölerinde düzenlenen Aşure merasiminde  konuşan Seyyid Hasan Nasrullah, ''Siyonist rejimle deniz sınırlarının belirlenmesine ilişkin müzakerelere taraf olmadığımızı vurguladık ve aynı zamanda bizim adımıza bu rejimle her hangi birini müzakere etmesi için de  görevlendirmedik.'' dedi.

Nasrullah, kendilerinin  müzakerelerde Lübnan hükümetini desteklediğini belirterek,  deniz sınırlarının belirlenmesine ilişkin müzakerenin Lübnan hükümetinin sorumluluğunda olduğunu ve hükümetin yapacağı hiçbir işlemi veto etmeyeceklerini söyledi. 

Hizbullah Genel Sekreteri, deniz sınırlarının belirlenmesine yönelik müzakerelerin gelecekteki eylemlerimizi belirleyeceğini belirterek, "Direnişin Siyonist rejimle gelecekte yapacağı davranış, Beyrut ve Tel Aviv'deki dolaylı müzakerelerin sonuçlarıyla ilgilidir." dedi.

Terör rejimi İsrail'e ait bir geminin doğalgaz çıkarmak için Kariş gaz bölgesine yasadışı girmesine atıfta bulunan Nasrullah, "Lübnan direnişi, ırkçı rejimle askeri yüzleşmeyi dikkate almıştır. Ama sorunun yüzde 50 müzakere yoluyla hallolacağına ve yüzde 50'sinin de askeri yolla çözülebileceğine inanıyorum.' dedi.

1430 kilometrekarelik bir alana sahip "Kariş" petrol sahası, Lübnan ile işgal altındaki Filistin arasındaki 29. mavi sınır hattında yer alıyor. Lübnan, bu petrol sahasının büyük bir bölümünün ülke sınırları içinde olduğunu söylerken, diğer yandan Siyonist rejim tüm bölgenin -sözde- kendi hakimiyetinde olduğunu ileri sürüyor.

parstoday

Yorumlar