SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (31 Temmuz Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 995 Tarih: 31 Temmuz 2022 08:22
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabahki baskına 153 Yahudi yerleşimcinin katıldığını ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı tavırlar sergileyerek dolaştıklarını söyledi.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda ve özellikle de Er-Rahme Kapısı bölgesinde ayin yaptıklarını belirten İslami Vakıflar Dairesi, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa’ya giren Müslümanlara kısıtlamalar getirdiğini, cemaatten bazı kimselerin kimliklerine girişte el koyduğunu ve onlarca kişiyi Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırmaya devam ettiğini bildirdi.
 

Kudüslüler, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına direnmek ve Yahudileştirme planlarına karşı koymak amacıyla Mescid-i Aksa’da nöbet tutmaya davet ediyor.
 

Fanatik Yahudi örgütleri, önümüzdeki 7 Ağustos’a denk gelen ve tarih boyunca Yahudileri etkileyen felaketlerin anıldığı Tişa BeAv gününde Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenleme çağrısı yapıyor.
 

Mescid-i Aksa’yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, planlarını hayata geçirecek zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar