YAİR LAPİD HÜKÜMETİ DE KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME SİYASETİNİ İZLİYOR

Kudüs'te gayri meşru yahudi yerleşimini kökleştirme ve genişletme politikasında İsrail işgal rejiminin geçiş süreci hükümeti niteliğindeki Yair Lapid hükümeti de aynen geçmiş hükümetlerin izinden gidiyor.  

Görüntülenme: 817 Tarih: 30 Temmuz 2022 04:20
YAİR LAPİD HÜKÜMETİ DE KUDÜS'Ü YAHUDİLEŞTİRME SİYASETİNİ İZLİYOR

Toprağı Savunma ve Yerleşimciliğe Karşı Mücadele Ofisi'nin bugün (30 Temmuz Cumartesi) yayınladığı haftalık raporda, Kudüs şehrinin çok iğrenç bir şekilde yahudileştirme faaliyetleriyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. 

Raporda Kudüs şehri ve çevresindeki yahudileştirme faaliyetleriyle ilgili yeni projelerin ayrıntıları hakkında da bilgi verildi ve bütün bu projelerin hayata geçirilmesinin Kudüs'ün tam anlamıyla yahudi kuşatmasına alınması anlamına geleceğine dikkat çekildi. 

Raporda bütün bu projelerin onaylanmasının yahudi yerleşimini finanse eden örgütlerin de işlerini kolaylaştırdığına ve bu örgütlerin işgal hükümetiyle ve askeri yönetimiyle işbirliği içinde Filistinlilerin mülklerini gasp ettikleri, ırkçı tasfiye politikalarını herhangi bir engelle karşılaşmadan uyguladıkları dile getirildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar