IRKÇI İSRAİL AHMED ATUN'UN İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İsrail işgal rejiminin askeri mahkemesi, Kudüs'ten uzaklaştırılmış olan Kudüs milletvekili Ahmed Atun'un idari tutukluluk süresini dört aylığına uzattı.  

Görüntülenme: 1051 Tarih: 29 Temmuz 2022 16:43
IRKÇI İSRAİL AHMED ATUN'UN İDARİ ESARET SÜRESİNİ UZATTI

İşgal güçleri Kudüs milletvekili Ahmed Atun'u 1 Nisan 2022 tarihinde, Ramazan'dan bir gün önce, Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim şehrindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı. 

Bu olayda milletvekili Atun sadece 8 ay süreyle özgür kaldıktan sonra yeniden esir edilmiş oldu. Sekiz aylık özgürlük süresinden önce de yine idari tutuklama uygulamasıyla 12 ay süreyle esaret altında tutulmuştu. 

Atun ondan önce de birçok kez idari tutuklama uygulamalarıyla işgal güçleri tarafından esir edildi. İşgal zindanlarında esir olarak geçirdiği sürenin 16 yıla ulaştığı belirtiliyor.

İşgal güçleri 2010 yılında onun Kudüs kimliğini almış ve doğum yeri olan Kudüs şehrine girmesini yasaklamışlardı.

İşgal rejiminin zindanlarında Atun'un yanı sıra altı Filistinli milletvekili daha esir durumda. Bunlar: Muhammed Ebu Tayr, Hasan Yusuf, Nasır Abdulcevad, Yasir Mansur, Ahmed Saadat ve Mervan El-Berğusi. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece beş yılda bir ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar