1948'DE İŞGAL EDİLEN BÖLGEDE 2 FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Isfiya kasabasında ve El-Ludd şehrinde yine iki Filistinli silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Böylece bu yılın başından itibaren 1948 Bölgesi'nde Filistinlilere yönelik silahlı saldırılarda öldürülenlerin sayısı 62'yi buldu.  

Görüntülenme: 681 Tarih: 27 Temmuz 2022 01:06
1948'DE İŞGAL EDİLEN BÖLGEDE 2 FİLİSTİNLİ DAHA KATLEDİLDİ

El-Lud şehrinde, üç erkek çocuk annesi 30 yaşındaki Rebab Ebu Sayyam isimli bir bayan, El-Ludd şehrinin Ben Yehuda Caddesi üzerinde bulunan evinin sahasında bulunduğu bir sırada maruz kaldığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. 

Sağlık elemanları, ambulansın cinayetin işlendiği yere ulaştığı sırada Ebu Sayyam'ın bilincini kaybetmiş olduğunu ve sağlık ekibinin de derhal hayatını kaybettiğini tespit ettiklerini belirttiler. 

Görgü tanıkları saldırının beyaz renkli bir özel otomobilden gerçekleştirildiğini ve saldırının hemen ardından otomobilin olay yerinden uzaklaştığını dile getirdiler. 

Bundan birkaç saat önce de Isfiya kasabasında 45 yaşındaki Jozef Ruhana isimli genç maruz kaldığı saldırı neticesinde hayatını kaybetti. 

Sağlık ekipleri, saldırıda bilincini kaybeden ve ağır yaralı halde olan Ruhana'yı Hayfa'daki El-Kermel Hastanesi'ne kaldırdılar. Sağlık elemanlarının onun hastaneye nakli esnasında da hayatını kurtarmak ve kalbini çalıştırmak için yoğun çaba harcadıkları ama durumunun ağır olması sebebiyle yürütülen tüm çabaların sonuçsuz kaldığı ve Ruhana'nın hayatını kaybettiği ifade edildi. 

1948 Bölgesi'nde ikamet eden Filistinlilere yönelik sık sık "faili meçhul" olarak nitelendirilen cinayetler işleniyor. 

İşgal rejiminin emniyet teşkilatının bu cinayetlerin üzerine gitmemesi ve gerekli araştırmaları yapmaması faili meçhul cinayetlerin daha da artmasına neden oluyor. 

1948 Bölgesi Filistinlileri Yüksek Takip Komisyonu ve Adalet adlı insan hakları kurumunun yaptığı bir açıklamada bu cinayetler karşısında aslında polisin çok ihmalkâr davrandığına ve görevini yerine getirmediğine dikkat çekilerek, polisin normalde Arap toplumunu düşman olarak gördüğü ve "faili meçhul" olarak gösterilen cinayetlerin üzerine gitmediği, cinayetlerin faillerini ortaya çıkarmak için gereken çalışmayı yapmadığı, canilerin ortaya çıkarılması ve bu tür cinayetlerde kullanılan silahların toplanması için hiçbir işlem yapmadığı vurgulandı. 

Siyonist işgal rejimi 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik olarak planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmediği için siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor.

Bu politikanın asıl amacının ise bölgedeki Filistinlileri göçe zorlamak ve onların yerlerine yahudi yerleşimcileri yerleştirmek suretiyle ırkçı tasfiye planını hayata geçirmek olduğu tahmin ediliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar