KATİL İSRAİL ŞEHİT REFİK RİYAD GANNAM'IN PAK NAAŞINI TESLİM ETTİ

İsrail işgal güçleri Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesimindeki Cenin vilayeti Caba kasabasının ahalisinden olan ve 20 yaşında şehit edilen Refik Riyad Gannam'ın cenazesini bugün (27 Temmuz Çarşamba) öğle saatlerinde teslim ettiler.  

Görüntülenme: 1256 Tarih: 27 Temmuz 2022 05:07
KATİL İSRAİL ŞEHİT REFİK RİYAD GANNAM'IN PAK NAAŞINI TESLİM ETTİ

Naaşın, şehidin babasının da hazır bulunduğu Salim askeri kontrol noktasına getirildiği, orada teslim alındıktan sonra Filistin Kızılayı'na ait bir ambulansla Cenin Hükümet Hastanesi'ne nakledildiği belirtildi. 

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Cenin'in güneyinde yer alan Caba' kasabasında işgal güçleriyle meydana gelen çatışmalar esnasında yaralanan Refik Gannam 6 Temmuz Çarşamba sabahı şehit olmuştu. 

Filistin tarafından verilen bilgide 20 yaşındaki Refik Riyad Gannam'ın sabah Caba' kasabasında işgal güçleriyle meydana gelen çatışmalarda aldığı yaranın tesiriyle hayatını kaybettiği belirtilmişti. 

İşgal güçlerinin Caba' kasabasına baskın düzenlemeleri üzerine Refik Gannam adlı gencin mahiyeti tam anlaşılmayan bir şekilde yaralandığı, sonra işgal güçleri tarafından gözaltına alındığı ve bilinmeyen bir yere götürüldüğü bilgisi verilmişti. 

İşgal rejimi şehit edilen Filistinlilerin cesetlerine el koyarak daha sonra onları teslim etme işini zor bir pazarlıkta kullanmak için istismar ediyor. Bazen cesetleri teslim etmek için ailelerinden yüklü miktarlarda para istiyor, cesetlerin gömülmesi için cenaze merasimleri düzenlenmemesini ve gece yarısından sonra sadece aile fertlerinin katılacağı bir programla gömülmesini şart koşuyor. Bazen de hiçbir şekilde teslim etmeyerek Rakamlar Mezarlığı adı verilen ve kabirlerde kimin gömülü olduğu yazılmayan, sadece her bir kabrin başına bir numara yazılan mezarlığa gömüyor. Bazen de aileleri birtakım şeylere zorlamak amacıyla yıllarca morglarda bekletiyor. 

2015'te patlak veren Kudüs İntifadası'nın başlangıç gününden bugüne kadar siyonist işgal güçleri tarafından rehin alınan şehit cenazesinin sayısının 100'e yaklaştığı, onlarca yıldır Rakamlar Mezarlığı'na gömülen şehit cenazelerinin sayısının ise 253 olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar