ŞEHİT ŞİRİN EBU AKİLE'NİN AİLESİ BLİNKEN'LE GÖRÜŞTÜ

Filistinli ünlü gazeteci ve El-Cezire'nin Kudüs muhabiri Şirin Ebu Akile'nin ailesi, ABD Dış İşleri Bakanı Antony Blinken'in kendileriyle Vaşington'da yaptığı görüşmede, kızlarının öldürülmesi olayı hakkında ABD'nin bağımsız bir soruşturma yapması talepleri konusunda herhangi bir söz vermek istemediğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 897 Tarih: 27 Temmuz 2022 06:38
ŞEHİT ŞİRİN EBU AKİLE'NİN AİLESİ BLİNKEN'LE GÖRÜŞTÜ

Ebu Akile'nin ailesinden bazı kişiler dün (26 Temmuz Salı) ABD Dış İşleri Bakanı Blinken'in davetiyle, Vaşington'da onunla bir araya gelmişti. Aile, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada Amerika'dan cinayet hakkında ABD'nin bağımsız bir soruşturma yürütmesini talep edeceklerini duyurmuştu. 

Şirin Ebu Akile'nin erkek kardeşinin kızı Lina Ebu Akile görüşme sonrası yaptığı açıklamada; "Amerikan vatandaşlığı olan Şirin için sorgulama yapılması ve adaletin icra edilmesi konusundaki ısrarımızı sürdüreceğiz." dedi. 

France Press haber ajansının bugün yayınladığı habere göre Lina Ebu Akile, Şirin Ebu Akile cinayetinin sorgulanmamasının, başkalarının da Amerikan vatandaşlarını öldürmeleri için yeşil ışık yakılması anlamına geleceğine dikkat çekti. 

Şirin Ebu Akile 11 Mayıs 2022 tarihinde İsrail işgal güçlerinin Cenin'de düzenledikleri bir baskını takip etmesi esnasında siyonist işgal güçlerinden keskin nişancıların kafasını hedef alarak düzenledikleri bir saldırıda hayatını kaybetmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar