SİYONİST GÜÇLER İKİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİNİN EVİNİ YIKTI

 

Görüntülenme: 741 Tarih: 27 Temmuz 2022 13:58
SİYONİST GÜÇLER İKİ FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİNİN EVİNİ YIKTI

İsrail işgal güçleri, geçtiğimiz Nisan ayının sonunda Ariel yahudi yerleşim merkezine yönelik feda eylemini gerçekleştiren ve buranın bekçisini sıfır noktasından ateş ederek öldürmeyi başaran iki direnişçinin ailelerine ait evleri içlerine yerleştirdikleri bombaları patlatarak yerle bir ettiler. İşgal rejimi, bu evlerin yıkılması işlemini ABD Başkanı Joe Biden'in bölgesel ziyareti nedeniyle ertelemişti. 

İsrail işgal yönetimi Ariel eyleminden, her ikisi de Selfit vilayetine bağlı Karava Beni Hassan kasabasının ahalisinden olan 20 yaşındaki Yusuf Asi ile 19 yaşındaki Yahya Mer'i'yi sorumlu tutuyordu. 

İşgal güçlerinin araçları dün gece yarısından itibaren iki eylemcinin ailelerine ait evlerin bulunduğu mıntıkaya ulaştı. Bu sırada oraya çıkan tüm ana ve ara yolları kapattılar. Çevredeki binaların çatılarına da keskin nişancıları yerleştirdiler. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin tüm kuşatmalarına rağmen bölgedeki gençler yine onlara direndi ve üzerlerine taş attı, yollarda da lastik yaktılar. İşgal güçleri de onlara gerçek mermilerle, ses ve gaz bombalarıyla saldırdılar. 

İşgal güçlerinin daha sonra Biden'in ziyareti nedeniyle yıkım işlemi ertelenen üç evi yerle bir ettiği belirtildi. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemi onaylanan evler arasında 15 Nisan 2022 tarihinde Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştirerek üç işgalciyi öldüren Ra'd Hazim'in ailesinin evinin de yer aldığı belirtildi. 

Hukuk sistemine göre suçların bireyselliği prensibine rağmen siyonist işgal güçleri Filistinlilerin kendilerine karşı düzenlediği eylemlerde sadece eylemciyi değil onun bütün ailesini mahkum ediyor ve çoğu zaman ailenin evlerini yıkıyor. Buna rağmen Filistin halkı işgale son vermek ve haklarını geri almak için bütün zorluklara göğüs gererek direnmeye devam ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar