DİRENİŞ SİYONİST ORDUYU BATI YAKA'DA ÇARESİZ BIRAKTI

İsrail işgal ordusunda bir üst düzey komutan, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kısmında, özellikle de Cenin ve Nablus civarında işgalci İsrail güçlerine ait hedeflere yönelik silahlı saldırı eylemlerinde belirgin bir artış olması sebebiyle endişeli olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 762 Tarih: 27 Temmuz 2022 16:55
DİRENİŞ SİYONİST ORDUYU BATI YAKA'DA ÇARESİZ BIRAKTI

İsrail işgal rejiminin seçkin askeri birliklerinden olan ve iki gün önce Nablus'a yönelik operasyona da katılan Givati Tugayı'nın komutanı Ariel Gonen, operasyonun çok karmaşık ve temel nitelikli olduğunu, işgal askerlerinin birçok noktada silahlı saldırıya maruz kaldığını dile getirdi. 

Siyonistlere ait Yediot Ahranoot gazetesinin sorularına cevap veren işgalci komutan, son dönemde işgal ordusu askerlerine karşı ateşli silahların kullanılmasında belirgin bir artış olduğuna dikkat çekti. 

İşgalci komutan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "Gerek Cenin ve gerekse Nablus şehri olmak üzere Batı Şeria'nın kuzey kesimi uyanış halindedir. Ancak bununla birlikte ateşli silahları kullanma konusunda iyi eğitim almamış bazı kişilerden de söz etmemiz mümkündür. Şu an için onların bize verdiği zarar çok sınırlı kalmaktadır."

Bununla birlikte işgalci komutan gelecek konusunda ümitsiz olduğunu, ileride işgal askerlerinin Filistinli direnişçilerin ateşli silahlar kullanması karşısında daha da zorlanacağını dile getirdi. 

Batı Şeria’nın Nablus kentinde 24 Temmuz Pazar günü sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan silahlı çatışmalarda El-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi direnişçilerden ikisi şehit oldu ve 19 kişi de yaralandı.
 
Filistin Kızılay Derneği, 29 yaşındaki Abdurrahman Subh ve 22 yaşındaki Muhammed El-Azizi’nin işgal güçleriyle Nablus şehrinin Eski Belde semtinde yaşanan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında şehit olduğunu açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar