SİYONİST REJİM ORDUSU KARA KUVVETLERİ SAVAŞA HAZIR DEĞİL

Siyonistlere ait ve bugün (26 Temmuz Salı) yayınlanan bir raporda İsrail işgal ordusunun piyade ve zırhlı birliklerinin ileride çıkabilecek yeni bir savaşa hazır olmadığına dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 782 Tarih: 27 Temmuz 2022 14:14
SİYONİST REJİM ORDUSU KARA KUVVETLERİ SAVAŞA HAZIR DEĞİL

Siyonistlere ait Yisrael Hayom isimli gazetenin yayınladığı raporda, kara kuvvetlerinin hazırlığının gelecek bir savaşta tüm "İsraillileri" üzmesi ihtimalinin bulunduğu ifade edildi. 

Raporda, son dönemde gittikçe artan gerginlikler karşısında kuzeyde İsrail ile Hizbullah arasında bir savaş patlak vermesi ihtimalinin bulunduğuna işaret edildi. 

Raporda, İsrail'de ordunun savaş hazırlığı konusunda önemli bir tartışma olduğuna işaret edilerek İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana Gazze'ye yönelik sınırlı operasyonlar haricinde kara kuvvetlerinin çok fazla istihdam edilmediği ve durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiği belirtildi. 

Raporda Aviv Kochavi'nin üç buçuk yıl önce Genelkurmay Başkanlığı görevini devralması sırasında kara kuvvetlerinin savaş gücünün iyileştirilmesi konusunda çok parlak fikirlerinin olduğu da hatırlatıldı. Ancak bugün Kochavi'nin görev süresinin dolmasına sadece birkaç ay kala, ordu içinde görev yapan birçok subayın söz konusu fikirlerle realite arasında çok büyük bir fark olduğunu dile getirdiklerine dikkat çekildi.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar