SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ İKİ İŞÇİYİ YARALADI

Bugün (25 Temmuz Pazartesi) Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin güneyindeki Ez-Zahiriyye geçiş noktasında İsrail işgal güçlerinin doğrudan Filistinli işçilerin üzerine gerçek mermilerle saldırı düzenlemesi sebebiyle iki Filistinli işçi yaralandı.  

Görüntülenme: 781 Tarih: 25 Temmuz 2022 06:44
SİYONİST GÜÇLER FİLİSTİNLİ İKİ İŞÇİYİ YARALADI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Ez-Zahiriyye geçiş noktasında bulunan işgalci askerlerin Filistinli işçilerin üzerine ateş etmeleri sonucu El-Halil vilayeti ahalisinden olan Numan Muhammed Numan ve Ahmed Abdülkerim Selame isimli işçiler bedenlerinin alt kısmından gerçek mermilerle isabet alarak yaralandı. 

Verilen haberlere göre her iki işçi de yaralanmaları üzerine tedavi için 1948'de işgal edilmiş bölgelerde bulunan hastanelere nakledildi. 

İşgal güçleri özellikle ırkçı ayrım duvarı yakınlarında Filistinli işçileri sürekli takibe alıyor, geçiş kapılarından geçmelerini zorlaştırıyor, böylece işlerine yetişmelerini engelliyor ve bazen de ateş ederek ölümlerine veya yaralanmalarına sebep oluyorlar. Batı Şeria bölgesinde ikamet eden ve iş yerleri Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan o yüzden bu duvarın geçiş kapılarını kullanmak zorunda olan binlerce Filistinli var ve bunlar bu işkenceye neredeyse gündelik olarak maruz kalıyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar