FHKC'DEN KUDÜS BELEDİYE SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) bugün (25 Temmuz Pazartesi) yaptığı açıklamada işgal rejiminin Kudüs'teki belediyesi için yapılacak seçimlere bir "Filistin listesi" ile iştirak edilmesi yönündeki çağrılara tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 1244 Tarih: 25 Temmuz 2022 00:24
FHKC'DEN KUDÜS BELEDİYE SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

FHKC, Filistin halkının bütün mensuplarına ve toplumsal yapılarına yönelttiği çağrıda böyle bir plana karşı çıkma ve planı boşa çıkarma çağrısında bulundu. 

FHKC açıklamasında, böyle bir planın işgal rejiminin Kudüs'teki egemenliğini tanıma ve onun Kudüs şehri üzerindeki siyonist yapılanmasını emrivaki haline getirme amaçlı bütün çalışmalarını meşrulaştırma anlamına gelecek tehlikeli bir plan olduğuna dikkat çekti. Böyle bir oyun üzerine, işgal rejiminin yahudileştirme planlarının oturtulacağını ve bu doğrultuda Kudüs'ün tamamının birleşik olarak İsrail'e ait olduğu iddiasına dayandırılan projelerin emrivaki haline getirtilmeye çalışılacağını hatırlattı. 

FHKC açıklamasında yazarları ve toplum üzerinde etkili olan tüm söz sahiplerini işgal rejiminin seçimlerine katılma çağrılarını kesin bir şekilde reddetmeye, bunu bir suç olarak göstermeye, böyle bir şey için çalışanları da kara listeye almaya çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar