SİYONİST İŞGALCİLER İBRAHİM NABLUSİ'Yİ ELE GEÇİREMEDİKLERİNİ İTİRAF ETTİ

Siyonistlere ait medya organları, İsrail işgal güçlerinin dün Batı Şeria'daki Nablus şehrine yönelik olarak gerçekleştirdiği ve aranmakta olan İbrahim En-Nablusi'yi ele geçirme amaçlı olduğu belirtilen operasyonun başarısız olduğu, çünkü ele geçirilmesi hedeflenen En-Nablusi'nin kaçmayı başardığını gün yüzüne çıkardı.  

Görüntülenme: 1237 Tarih: 25 Temmuz 2022 12:25
SİYONİST İŞGALCİLER İBRAHİM NABLUSİ'Yİ ELE GEÇİREMEDİKLERİNİ İTİRAF ETTİ

İşgal medyasının yayınladığı haberlerde, işgal güçlerinin dün Nablus'a yönelik olarak gerçekleştirdiği operasyonun, İsrail hedeflerine yönelik muhtelif silahlı saldırı eylemlerinden sorumlu tutulan ve içlerinde İbrahim En-Nablusi'nin de bulunduğu bir hücrenin elemanlarını ele geçirmek olduğu ifade edildi. 

Siyonistlere ait Kanal 14 isimli tv kanalı, sözü edilen hücrenin elemanlarının Nablus'ta hedef gösterilen mıntıkada bir binada bulunduklarına dair haber alınması üzerine İsrail'in iç istihbarat teşkilatı durumundaki Şabak'tan verilen talimat gereğince işgal askerlerinin bir kamyonun soğutmalı karöserinin içine saklanarak bölgeye baskın düzenlediklerini, belirlenen binayı kuşatmaya aldıklarını, bunun üzerine işgal güçleriyle Filistinli silahlı milisler arasında çatışma çıktığını ifade etti. 

Kanal 14, operasyonun ana hedefinin İbrahim En-Nablusi'yi yakalamak olduğunu ancak onun kaçmayı başardığını ve birkaç saat sonra şehitlerin cenazelerinin kaldırılması esnasında ortaya çıktığını belirtti. 

En-Nablusi geçtiğimiz Şubat ayında da işgal güçlerinin, Nablus şehrinin El-Mahfiyye Mahallesi'nde içinde onun bulunduğunu sandıkları bir sivil araca saldırı düzenlemek suretiyle gerçekleştirdikleri suikast teşebbüsünden kurtulmuştu. 

Batı Şeria’nın Nablus kentinde dün sabah (24 Temmuz Pazar) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında yaşanan silahlı çatışmalarda El-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi direnişçilerden ikisi şehit oldu ve 19 kişi de yaralandı.
 
Filistin Kızılay Derneği, 29 yaşındaki Abdurrahman Subh ve 22 yaşındaki Muhammed El-Azizi’nin işgal güçleriyle Nablus şehrinin Eski Belde semtinde yaşanan ve yaklaşık 4 saat süren çatışmalar sırasında şehit olduğunu açıkladı.
 
Açıklamada ayrıca ilk yardım ekiplerinin 19 yaralıya müdahale ettiği, yaralılardan 10’unun gerçek mermilerle yaralandıkları ve üçünün durumunun ağır olduğu, ambulansların yaralılara ulaşmasının işgal güçlerince engellendiği ifade edilmişti.
 
Yerel kaynaklar, çatışmaların işgal güçleri özel kuvvetlerinin çok sayıda araçla Nablus şehrinin Eski Belde semtindeki El-Yaseminiyye Mahallesi’ne baskın düzenlemesi üzerine patlak verdiğini bildirdi.

Şehitlerin cenazeleri dün öğleden sonra düzenlenen ve büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle kaldırılmıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar