SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Fanatik Yahudi yerleşimciler bu sabah (24 Temmuz Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 826 Tarih: 25 Temmuz 2022 06:18
SİYONİST İŞGALCİLERDEN MESCİDİ AKSA'YA BASKIN

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştığını açıkladı.
 

İslami Vakıflar Dairesi, Yahudi yerleşimcilerin baskın sırasında Yahudi rehberlerden sözde tapınak hakkında bilgi aldıklarını ve Mescid-i Aksa’nın doğu kesiminde ayin yaptıklarını bildirdi.
 

Bu arada, işgal polisinin Kudüs’ün ve 1948’de işgal edilen toprakların çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinlileri engelleme girişimlerinde bulunduğu, Mescid-i Aksa’ya girişte kimliklerine el koyduğu ve onlarca kişiyi çeşitli sürelerde Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırdığı belirtildi.
 

Yahudi cemaatleri ve heykel örgütleri 9 Ağustos’ta sözde tapınağın yıkılış yıldönümünün anılacağı Tişa BeAv gününde kalabalık gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrısında bulunuyor.
 

Filistinli şahsiyetler ve aktivistler de fanatik Yahudi cemaatlerinin baskın çağrılarına karşı Kudüs’ün, 1948’de işgal edilen toprakların ve Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinden Mescid-i Aksa’ya ulaşabilen herkesi Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı koymaya davet ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar