ONLARCA FİLİSTİNLİ ESİR AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli onlarca esir, idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olan esirler Halil Avavide ve Raid Reyyan’a destek için açlık grevine başladı. 

Görüntülenme: 729 Tarih: 23 Temmuz 2022 19:34
ONLARCA FİLİSTİNLİ ESİR AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Filistinli Esir Kulübü, bugün (23 Temmuz Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İslami Cihad Hareketi ve Halk Cephesi üyesi esirlerden bir grubun da yarın açlık grevi eylemine katılacağını bildirdi.
 

Bu arada, esirler Avavide ve Reyyan’ın serbest bırakılmasını sağlamak için yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığı, Avavide’nin dört ayı aşkın bir süredir ve Reyyan’ın 108 gündür açlık grevinde olduğu belirtildi.
 

Esir Kulübü, esir Avavide’nin sağlık durumunun kritik olduğunu ve her geçen gün daha da kötüye gittiğini, her an için hayatını kaybedebileceğini, esir Reyyan’ın sağlık durumunun da tehlikeli olduğunu açıkladı.
 

İşgal güçlerinin daha önce hiçbir esiri 50 günden fazla açlık grevinde bırakmadığına dikkat çeken Esir Kulübü, bugün ise bir esirin dört aydan fazla açlık grevinde olduğunu ve hastaneye naklinin ayrı bir mücadele gerektirdiğini ifade etti.
 

Esir Kulübü, esirlerin geçen dönemde harcadıkları yoğun çabalara rağmen işgal yönetiminin esirlerin taleplerine olumlu cevap vermemekte ısrar ettiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar