FİLİSTİNLİ GENÇLER SİLVAN'DA DİRENİYOR

Filistinli gençler dün gece ve bu sabah (23 Temmuz Cumartesi) erken saatlerde işgal güçlerinin Silvan beldesinde evlere düzenlemek istediği baskınlara direndi ve Yahudi yerleşimcilere ait bir mahalleyi havai fişeklerle hedef aldı. 

Görüntülenme: 1026 Tarih: 23 Temmuz 2022 12:05
FİLİSTİNLİ GENÇLER SİLVAN'DA DİRENİYOR

İşgal güçleri, Silvan beldesinin Batnu’l-Heva Mahallesi’nde konuşlanarak Filistinlilerin evlerine doğru plastik mermilerle ateş açtı, ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attı.
 

Kudüslü kaynaklar, Batnu’l-Heva Mahallesi’nde bazı çocukların, kadınların ve yaşlıların işgal güçlerinin evlere doğru ve sokak aralarında attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiklerini söyledi.
 

Kaynaklar, Kızılay ilk yardım ekiplerinin biber gazından etkilenen aralarında Mila Er-Recebi isimli bebek ile Kusay Cadullah Er-Recebi isimli çocuğun da bulunduğu kişilere müdahalede bulunduğunu bildirdi.
 

Bu arada, Silvan Batnu’l-Heva Komitesi Başkanı Züheyr Er-Recebi ve ailesinin işgal güçlerinin vahşi saldırısına maruz kaldığı, ailenin evine kapıları kırarak baskın düzenleyen işgal askerlerinin aile fertlerini darp etmeye başladığı belirtildi.
 

Aile fertlerinden Hamza Er-Recebi ile kızı ve eşinin işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldıkları, hastaneye götürülürlerken yollarını kesen işgal güçleri tarafından darp edildikleri kaydedildi.
 

Kudüslü kaynaklar, işgal güçlerinin Züheyr Er-Recebi ve oğlunu gözaltına aldığını ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar