BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri dün gece ve bugün (22 Temmuz Cuma) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve işgal altındaki Kudüs'te yine baskınlar gerçekleştirdi ve bazı kişileri gözaltına aldılar. Batı Şeria'daki baskınların ağırlık merkezinin Selfit olduğu belirtildi.  

Görüntülenme: 817 Tarih: 22 Temmuz 2022 11:27
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Selfit şehrinin doğusundaki İskaka köyünde özgürleştirilmiş eski esirlerden yazar Velid Halid Harb, Şeyh Aziz İbrahim Fettaş ve Eymen Adnan Harb'i evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldıkları haber verildi.

Yine özgürleştirilmiş eski esirlerden ve eski siyasi tutuklulardan Muhammed Harb'i de dün gece bir askeri kontrol noktasında ani bir şekilde gözaltına aldıkları bildirildi. 

İşgal güçlerinin El-Halil'in kuzeyindeki El-Arrub mülteci kampını basarak evlere girdikleri ve eşyalara büyük çapta zarar vererek aramalar yaptıkları bildirildi. İşgalcilerin buraya üç gecedir üst üste baskın düzenledikleri ifade edildi. 

İşgal güçlerinin Kudüs'te, içinde iki gençle bir çocuğun bulunduğu bir arabayı durdurdukları, gençleri gözaltına aldıkları çocuğu arabanın içinde tek başına bıraktıkları haber verildi.

İşgal güçleri, Kudüs'ün Ram ilçesinde de bir dinlenme tesisini basarak gaz bombalarıyla saldırdılar.

Yerleşimci teröristler işgal altındaki Kudüs'te Hadikatu'l-Ceres yakınındaki birinci istasyonda Filistinli bir gence biber gazıyla saldırdı ve gözünde yanmalar meydana gelmesine sebep oldular. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar