SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE KURMAYA DEVAM EDİYOR

Siyonistlerin, Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki yerleşim faaliyetlerini organize eden örgütlerden Nihla Hareketi, yahudi yerleşimcilerin son günlerde çağrılarına karşılık verdiklerini ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazileri üzerinde 6 yeni yerleşim alanı oluşturma çalışmaları başlattıklarını duyurdu. 

Görüntülenme: 598 Tarih: 21 Temmuz 2022 17:16
SİYONİST ÇETELER BATI ŞERİA'DA YERLEŞKE KURMAYA DEVAM EDİYOR

Siyonistlere ait Yedinci Kanal isimli tv kanalının yayınladığı habere göre yahudi yerleşim hareketi, yerleşimcilerin Ramallah yakınındaki Psagot ve Telmonim yahudi yerleşim merkezlerinin yakınına iki, El-Halil'deki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi yakınına iki ve Selfit civarındaki Burkan ve Rafafa yahudi yerleşim merkezlerinin yakınına da iki olmak üzere toplam 6 yeni yerleşim alanı inşa etmek üzere çalışmaları başlattı. 

Bugün (21 Temmuz Perşembe) sabahın erken saatlerinde yahudi yerleşimci çeteleri, El-Halil'deki Kiryat Arba yahudi yerleşim merkezi yakınında Filistinlilerin arazileri üzerine çadır kurma çalışmalarını başlatmışlardı. 

Söz konusu yerleşim çetelerinin ve sözde yerleşim hareketlerinin faaliyetleri ile kurulan yahudi yerleşim alanları ise, işgal rejiminin resmen onayladığı yerleşim projelerinin dışında kalıyor ve "gecekondu tarzı kaçak yerleşim" olarak nitelendiriliyor. Ancak işgal rejimi yerleşimci çeteler tarafından Filistinlilerin arazilerine bu şekilde gecekondu tarzı kaçak yerleşim alanlarının kurulmasına da özellikle göz yumuyor. Hatta zaman içinde buraları da resmileştirip emrivaki haline getirme yoluna gidiyor.  

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi mevcut yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar