TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞAAFAT MÜLTECİ KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

İsrail işgal güçleri bugün (20 Temmuz Çarşamba) işgal altındaki Kudüs'ün doğusunda bulunan Şaafat Mülteci Kampı'na geniş çaplı bir baskın ve gözaltı operasyonu gerçekleştirdi.  

Görüntülenme: 732 Tarih: 20 Temmuz 2022 18:21
TERÖRİST İSRAİL ASKERLERİ ŞAAFAT MÜLTECİ KAMPINA BASKIN DÜZENLEDİ

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal askerleri Şaafat Mülteci Kampı'nda bazı evlerin içine girerek sıkıca aramalar yaptı ve Kudüslü aktivist Yusuf Muhaymer ile oğlu Faris'i gözaltına aldılar. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri Muhaymer'in evinde arama yaparken evi adeta harabeye çevirdi ve bazı özel eşyalara el koydular. 

İşgal güçlerinin gerçekleştirdikleri operasyon çerçevesinde belediye ekipleriyle birlikte askeri kontrol noktası tarafından da baskın düzenledikleri ve Kudüs ve Batı Şeria ahalisinden bazı Filistinli gençleri gözaltına aldıkları haber verildi. 

Yerel kaynaklar gözaltına alınan gençlerden sadece Imad Muhammed Ali'nin isminin tespit edilebildiğini dile getirdi. 

Belediye ekiplerinin kampın ana caddesine baskın düzenleyerek buradaki bazı dükkanları bastıkları ve bazı mallarını gasp ettikleri ifade edildi. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında evlere ve dükkanlara yönelik olarak göz yaşartıcı zehirli gaz bombaları da attıkları ve bu yüzden birçok kişinin nefes alma krizi yaşadığı bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar