FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN YARIN MAHKEMESİ VAR

İşgal rejiminin Bi'ru's-Seba'-Eyşel Mahkemesi'nin, çocuk yaşta esir edilen ve 7 yıldan beri esaret altında tutulan, sorgulama esnasında ve cezaevinde maruz kaldığı işkenceler ve insanlık dışı muameleler yüzünden bedensel ve psikolojik sorunlar yaşayan Ahmed Manasıra'nın hücre hapsinin uzatılması konusunu görüşmek için yarın (20 Temmuz Çarşamba) duruşma düzenleyeceği haber verildi.  

Görüntülenme: 1217 Tarih: 19 Temmuz 2022 06:01
FİLİSTİNLİ ESİR AHMED MANASIRA'NIN YARIN MAHKEMESİ VAR

Konu hakkında basın açıklaması yapan Filistin Esir Kulübü, yarınki duruşmanın, Ahmed Manasıra'nın geçen ay nakledildiği Er-Remle Cezaevi'nde hücre hapsine mahkum edilmesinden dolayı, yaşadığı bedensel ve psikolojik sorunların tehlikeli bir şekilde arttığı bir ortamda gerçekleştirileceğine dikkat çekti. 

Manasıra'nın avukatı Halid Zebarika kendisini cezaevinde birkaç kez ziyaret etmiş ve sağlık durumunun çok kötüleştiğini, hücre hapsinin ve ağır cezaevi şartlarının devam etmesi halinde bunun sağlığının tehlikeli bir şekilde kötüleşmesine sebep olacağını dile getirmişti.

Başta işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki insan hakları konusuyla ilgilenen BM Özel Raportörü Francesca Albanese olmak üzere, BM'nin insan haklarıyla ilgilenen muhtelif organlarında görev yapan beş uzman birkaç gün önce Manasıra'nın derhal serbest bırakılmasını isteyen bir ortak bildiriye imza atmıştı. 

Bildiride psikolojik sorunları gittikçe artmakta olan Manasıra'nın hapiste tutulması konusundaki ısrarlılığın insan hakları konusunda bütün insanlık için utanç verici bir durum olduğu ifade edilmişti. 

Çocuk yaşında esir edilen ve soruşturma esnasında kendisine hem bedensel hem de psikolojik yönden işkence edilmesi sebebiyle ruhsal ve bedensel sağlığı bozulan Ahmed Manasıra'nın avukatı Zebarika da, Manasıra'nın hem verilen cezanın üçte ikisini tamamlamış olması, hem de bedensel ve ruhsal açıdan sağlık sorunlarının bulunması sebebiyle serbest bırakılması için müracaatta bulunmuş ancak işgal yargısı müracaatı kabul etmemişti. 

13 yaşında esir edilen ve bugün 20 yaşına gelmiş olan Ahmed Manasıra'nın maruz kaldığı insanlık dışı uygulamalar, işkenceler ve hücre hapisleri yüzünden ruhsal ve bedensel yönden birçok sorun yaşadığı belirtiliyor. Bu arada soruşturma esnasında maruz kaldığı darp yüzünden kafasında şişme meydana geldiği ve bu sebeple çok şiddetli baş ağrıları ve acılar çektiği belirtiliyor. 

İşgal güçleri 2015 yılında Ahmed Manasıra'yı, bıçaklı eyleme kalkıştıkları iddiasıyla, amcasının oğluyla birlikte üzerlerine ateş ettikten sonra esir etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar