SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Onlarca Yahudi yerleşimci bu sabah (17 Temmuz Pazar) işgal güçleri himayesinde ve gruplar halinde el-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 740 Tarih: 17 Temmuz 2022 13:59
SİYONİST İŞGALCİLER MESCİDİ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Baskının heykel örgütlerinin Yahudilerin bugün tuttukları Şiva Asar BeTamuz orucuyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları üzerine gerçekleştirildiği kaydedildi.
 

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, onlarca Yahudi yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’nın avlusunda kışkırtıcı davranışlar sergileyerek dolaştığını ve sözde heykel hakkında rehberlerden bilgi aldığını açıkladı.
 

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın doğu kesimindeki Er-Rahme Kapısı Namazgahı civarında ayin yaptıklarını ve Mescid-i Aksa’nın avlusunu kirlettiklerini bildiren İslami Vakıflar Dairesi, Mescid-i Aksa kapılarında görevli işgal polislerinin de cemaatten bazı kimselerin kimliklerine girişte el koyduğunu ifade etti.
 

Yahudi cemaatleri, Yahudilerin kaderini günümüze kadar etkileyen trajik olayların anısına 17 Temmuz’da tuttukları Şiva Asar BeTamuz orucuyla birlikte Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleme çağrıları yapmış, Kudüslü aktivistler ve kentin önde gelen şahsiyetleri de Filistinlileri Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme girişimlerine karşı koymaya davet etmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar