TEL AVİV'DE BİR SİYONİST POLİS ÖLDÜ

Ramallah kenti sakinlerinden 17 yaşındaki Filistinli bir gencin bu sabah (17 Temmuz Pazar) erken saatlerde otomobille çarptığı işgal polisinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Görüntülenme: 747 Tarih: 17 Temmuz 2022 02:07
TEL AVİV'DE BİR SİYONİST POLİS ÖLDÜ

İşgalcilere ait Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde konuyla ilgili yayınlanan haberde, Filistinli gencin kullandığı aracın Holon kentinden çalındığı, gencin Kfar Saba istasyonu yakınlarındaki Ra’anana Kavşağı’na geldiğinde işgalci polise çarptığı ve polisin daha sonra olay yerinde ölü bulunduğu belirtildi.

Haberde, kimliği hakkında daha fazla bilgi verilmeyen Filistinli gencin aracı olay yerinde bırakıp yürüyerek kaçtığı ve yakınlarda bir yerde gözaltına alındığı, eylemin sebebinin ortaya çıkarılması için sorgusunun devam ettiği kaydedildi.
 

İşgal rejimi medya kaynakları, Filistinli gencin 29 yaşındaki işgal polisine kovalamaca sırasında çarptığını öne sürerken, işgal polisi şefi Kobi Shabtai son birkaç hafta içinde ikinci kez yaşanan ölümcül çarpma olayından sonra polislere kontrol noktasından geçmeye çalışırken polislerin hayatını tehlikeye atan herkese ateş açma izni verildiğini söyledi.
 

İşgal polisinin hayatını kaybettiği eylemin ardından olay yerine çok sayıda işgal askeri sevk edildiği ve yolun iki yönde de trafiğe kapatıldığı bildirildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar