KUDÜS'TE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİN İNŞA EDİLECEĞİ ARAZİYE AİT ARŞİV KAYITLARI AÇIKLANDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Ofisi Sorumlusu Harun Nasıruddin, işgal altındaki Kudüs'te ABD Büyükelçiliği'nin inşası için tahsis edilen araziyle ilgili arşiv kayıtlarının, resmi belgelerin ve kira sözleşmelerinin bu arazinin tamamen Filistinli ailelere ait olduğunu kesin bir şekilde ortaya koyduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 985 Tarih: 16 Temmuz 2022 20:10
KUDÜS'TE ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNİN İNŞA EDİLECEĞİ ARAZİYE AİT ARŞİV KAYITLARI AÇIKLANDI

ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeye ziyareti dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak konuyu gündeme getiren Nasıruddin, inşaat planının iptal edilmesini ve söz konusu arazilerin sahiplerine iade edilmesini talep etti. 

Nasıruddin, işgal rejiminin bu araziye tamamen hukuka aykırı bir şekilde uygulamaya sokulan sözde "Kayıpların (Bulunamayanların) Mülkleri Yasası" ile el koyduğuna işaret etti. Nasıruddin bu yasanın İsrail işgal rejiminin ırkçı tasfiye politikasının çirkin bir yüzü olduğuna vurgu yaptı. 

Nasıruddin, ABD yönetiminin bu araziyi işgal rejiminden alarak ve Kudüs'teki büyükelçiliğini üzerine inşa ederek buranın çalınmasına ve yapılan hukuksuzluğa ortak olduğunu hatırlattı. Hukuka aykırı söz konusu ırkçı yasayla mülklerine el konulanların arasında şu an ABD vatandaşı olan Filistin asıllıların da mevcut olduğuna dikkat çekti. 

Nasıruddin insan hakları kuruluşlarını söz konusu hukuksuz uygulamayla özel mülkleri gasp edilenlerin haklarının iade edilmesi için devreye girmeye ve hukukun gereğinin yerine getirilmesi için üzerlerine düşeni yapmaya çağırdı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar