IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR YASİR BEDRESAVİ'NİN TEDAVİSİNİ KASITLI OLARAK GECİKTİRİYOR

İşgal rejimi zindanlarında yatan Filistinli esir Yasir Bedresavi’nin eşi Ümmü İslam, ısrarla hastaneye nakledilmesini talep etmesine rağmen işgal yönetiminin Filistinli esirin tedavisini kasıtlı olarak geciktirdiğini söyledi. 

Görüntülenme: 814 Tarih: 11 Temmuz 2022 10:25
IRKÇI İSRAİL FİLİSTİNLİ ESİR YASİR BEDRESAVİ'NİN TEDAVİSİNİ KASITLI OLARAK GECİKTİRİYOR

Ümmü İslam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde serbest bırakılan bir esirin kendilerine bildirdiğine göre eşinin çok hasta olduğunu ve göğsünde baskı hissettiğini ifade etti.
 

İşgal rejimi cezaevleri idaresinin esir Bedresavi’nin uzman kalp doktoruna muayene olma isteğini reddettiğini belirten Ümmü İslam, eşinin gözaltına alınmadan önce kalp ameliyatı geçirdiğini bildirdi.
 

Ümmü İslam, Filistinli esirin ayrıca prostat sorunundan ve disk kaymasından muzdarip olduğunu kaydetti.
 

Bu arada, esir Yasir Bedresavi’nin eşi ve dört kızından oluşan ailesine bakan tek kişi olduğu ve işgal güçleri tarafından idari hapis cezasıyla esir tutulduğu, 56 yaşındaki İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi liderin “Kudüs Buluşma Yerimiz” listesinden milletvekili adayı olduğu, 9’u idari hapis cezalarıyla olmak üzere 11 yıldan fazla işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğu belirtildi.
 

Ümmü İslam, eşinin gözaltına alınmasından sonra hayatın kendileri için daha da zorlaştığını, kızlarından ikisinin evlendiğini ve diğer ikisinin ise üniversitede okuduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar