BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Filistin halkının Batı Şeria bölgesindeki İsrail işgaline ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı haftalık eylemleri ve gösterileri bu hafta da gerçekleştirildi. İşgal güçlerinin müdahalesi çatışmalara ve bazı Filistinlilerin yaralanmasına neden oldu.  

Görüntülenme: 561 Tarih: 08 Temmuz 2022 19:45
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ DEVAM EDİYOR

Nablus civarında, Beyta kasabasına bağlı Cebelu Subeyh mıntıkasında, Avitar yahudi yerleşim merkezinin kurulmasına karşı düzenlenen haftalık gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. 

Nablus'un doğusundaki Beyt Decen kasabasında yine yahudi yerleşimciliğine karşı haftalık olarak düzenlenen gösteriye de işgal güçleri müdahalede bulundu. İşgal güçleri, göstericilerin Filistinlilerin arazileri üzerine kurulan yahudi yerleşim alanının bulunduğu mıntıkaya ulaşmalarını engellediler. 

İşgal güçlerinin Beyt Decen'de gösteri düzenleyenlerin üzerine gaz bombaları atmaları sebebiyle aralarında gazeteci Fadi Yasin'in de bulunduğu 14 kişinin yaralandığı haber verildi. 

Nablus'un güneyinde Karyut kasabasında, yahudi yerleşimcilerin Karyut kaynak suyuna ulaşmalarına imkan sağlamak amacıyla işgal güçleri bölgedeki ahalinin evlerine doğru gaz bombalarıyla saldırıda bulundular. Bu bölgede de çok sayıda Filistinli atılan gaz bombalarından dolayı boğulma tehlikesi yaşadı. 

Karyut kasabasında ahaliden ve aktivistlerden birçok kişinin de yer aldığı çatışmalar yaşandı. 

Kalkilya'nın Kefer Kaddum kasabasında işgal güçleri, Cuma namazı sonrasında başlatılan haftalık yürüyüşe saldırdı. Saldırı çatışmalara neden oldu ve Filistinli gençler yollarda lastik yakarak, işgalci askerlerin üzerine de taş atarak tepkilerini ortaya koydular. 

Kefer Kaddum'daki çatışmalarda bir gencin başından kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandığı, bazı kişilerin de atılan gaz bombalarından zarar gördüğü haber verildi. 

Kefer Kaddum'da Temmuz 2011'den beri işgal rejiminin 2003'te Aksa İntifadası sebebiyle kapattığı yolun açılması talebiyle her hafta Cuma ve Cumartesi günleri gösteri düzenleniyor. 

Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerinde siyonist işgale ve yahudileştirme faaliyetlerine karşı her hafta protesto gösterileri, yürüyüşler ve eylemler düzenleniyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar