KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE YERLEŞKE İNŞASINA HIZ VERDİ

Kudüs Valiliği İsrail işgal yönetiminin 2022 yılının birinci altı ayında Kudüs'e dönük olarak 32 yeni yerleşim planını onayladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1115 Tarih: 07 Temmuz 2022 21:36
KORSAN İSRAİL KUDÜS'TE YERLEŞKE İNŞASINA HIZ VERDİ

Kudüs Valiliği tarafından hazırlanan raporda planların, 5 yıllık süre için 4 milyar şekel bütçe tahsis edilmesi suretiyle Kudüs'ün bazı mahallelerinin görünümlerinin değiştirilmesi projelerini de kapsadığına dikkat çekildi. Söz konusu projeler çerçevesinde Burak Duvarı'na yönelik çalışmalar için 35 milyon şekel, El-Halil Kapısı'na yönelik çalışmalar için de 40 milyon şekel tahsis edildiği belirtildi. 

Raporda işgal yönetimi tarafından Doğu Kudüs kısmında, eğitim alanına İsrail'in el koyması için 514 milyon şekellik bir bütçe tasarlandığı dile getirildi. 

Rapora göre işgal rejimi Kudüs'ün içindeki ve çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlamak amacıyla hayata geçirmek istediği ulaşım ve yol projeleri için de 1 milyar şekel bütçe tahsis etti. 

Söz konusu projeler çerçevesinde Kudüs ve çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine de 22 bin yeni yerleşim birimi inşa edilmesi hesapları yapıldığı dile getirildi. 

Rapora göre işgal yönetiminin işgal altındaki başkentin arazilerine el koymak amacıyla 2019'da başlattığı arazi düzleme çalışmalarını 2022 yılının birinci altı ayında da sürdürdü ve bu konuda hazırladığı programı 2025'e kadar sürdürmeyi hedefliyor. 

Kudüs Valiliği'nin raporunda işgal rejiminin Filistinlilere yönelik şiddet uygulamaları hakkında da bilgi verildi ve 2022 yılının ilk altı ayında Kudüs'te 7 Filistinlinin şehit edildiği, 2176 Filistinlinin tutuklandığı, 117 yıkım işlemi gerçekleştirildiği bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar