MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRİYOR

Filistin Yönetimi'ne bağlı hapishanelerde ve sorgulama merkezlerinde, herhangi bir suça binaen değil tamamen siyasi gerekçelerle tutulan siyasi tutukluların tümünün Kurban bayramından önce serbest bırakılması yönünde çağrılar yapılmasına rağmen, Filistin güvenlik teşkilatları siyasi amaçlı tutuklamaları bütün hızıyla sürdürüyor.  

Görüntülenme: 652 Tarih: 07 Temmuz 2022 23:55
MAHMUD ABBAS YÖNETİMİ BATI ŞERİA'DA TERÖR ESTİRİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Batı Şeria bölgesindeki siyasi tutuklamaların tam anlamıyla bir suç olduğunu dile getirdi. 

El-Aruri, Hamas'ın Batı Şeria bölgesinde Filistin Yönetimi'ne karşı değil sadece İsrail işgaline karşı mücadele ettiğini hatırlatarak siyasi tutuklamaların hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını, kesinlikle reddedilmesi gerektiğini belirtti. 

El-Aruri bu arada siyasi tutukluların maruz kaldığı işkencelere de şiddetle tepki göstererek; "Batı Şeria bölgesinde siyasi tutuklular insana yaraşmayan korkunç işkencelere maruz kalmaktadır." dedi. 

El-Aruri, Filistin Başkanı Mahmud Abbas'a çağrı yönelterek güvenlik teşkilatlarındaki elemanlarının siyasi tutuklulara ne gibi muamelelerde bulundukları konusunda onları sorguya çekmesini istedi. 

Hamas'ın "Buluşma Yerimiz Kudüs" listesinden aday olanlar arasında yer alan aktivist Imad Reyhan da Filistin güvenlik organlarının aktivistlere, özgürleştirilmiş eski esirlere ve öğrencilere yönelik sürdürdüğü siyasi tutuklamaları durdurmasını ve mevcut tutukluların da tümünün bayramdan önce serbest bırakılmasını istedi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar