FİLİSTİNLİ AKTİVİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

İşgal altındaki Kudüs'te faaliyet gösteren yurt dışı-Filistinli aktivistler ve kurumlar, Mescid-i Aksa'da Cuma namazına yoğun katılım için çağrıda bulundular. 

Görüntülenme: 866 Tarih: 07 Temmuz 2022 11:04
FİLİSTİNLİ AKTİVİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Çarşamba günkü haberine göre, Filistinli aktivistler ve kurumlar, Mescid-i Aksa'nın sabah ve Cuma namazlarına vatandaşların yoğun katılımını ve Mescid-i Aksa'nın planlarına karşı çıkmak için düzenli olarak ziyaret  çağrısında bulundu. 

Filistinli ulusal ve dini şahsiyetler, bu varlığın Siyonist rejimin cami alanını kazmasını engelleyebileceğini açıkladı.

Filistinli aktivistlere göre bu eylem Yahudileşmeye ve Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yönelik planlarına karşı koymanın en iyi yolu.

Bu arada terör rejimi İsrail'e ait  iş araçları dün (6 Temmuz Çarşamba) Filistin'in Batı Şeria bölgesinin güney kısmında yer alan El-Halil şehrinin Eski Şehir kısmında tarihi bir pazarı yıkmaya başladı. 

Filistin Irk Ayrımı Duvarına ve Yahudileştirmeye Direniş Komisyonu konuyla ilgili açıklamasında işgal güçlerinin El-Halil şehrindeki eski toptancı pazarını yıkmaya başladığını duyurdu. 

Komisyon açıklamasında, yıkım işleminin Eski Şehir kısmında yahudileştirme planlarının gereklerinin yerine getirilmesini, yahudi yerleşim alanlarının genişletilmesini ve yeni binalar inşa etmek suretiyle El-Halil şehrinin tarihi görünümünün değiştirilmesini amaçladığına dikkat çekti. 

parstoday

Yorumlar