ABBAS YÖNETİMİ ABD'YE YARANMA PEŞİNDE

Filistinli hukukçu, El-Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin öldürülmesinde kullanılan merminin çekirdeğini, İsrail işgal rejimiyle birlikte incelemeleri üzere ABD'ye teslim etmekle hata ettiğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 690 Tarih: 05 Temmuz 2022 20:11
ABBAS YÖNETİMİ ABD'YE YARANMA PEŞİNDE

Kısa adı Tawtheq olan İsrail İşgal Rejiminin İhlallerini Takip İçin Filistin Bağımsız Komisyonu Müdürü İhab Kehil Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada; "ABD, güvenli olmayan bir aracıdır. Ebu Akile'yi öldüren mermiyi ona nasıl teslim edebiliriz?" diye konuştu. 

Kehil, Filistin Yönetimi'nin söz konusu merminin ABD'ye teslim edilmesine razı olmasını da garipsediğini dile getirerek; "Yoksa bu yönetim şehit Ebu Akile'nin ruhunun hesabına ABD ile yakınlık sağlamaya mı çalışıyor?" sorusunu sordu. 

Hukukçu Kehil, Ebu Akile cinayetinin soruşturulması için ABD'nin üye olmadığı bir tarafsız heyet oluşturulması gerektiğini çünkü ABD'nin İsrail işgal rejiminin stratejik bir ortağı olduğunu ifade etti. Bu arada Filistin Yönetimi'ni de cinayet hakkında bir an önce uluslararası soruşturma başlatılması için hızlı bir şekilde Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmaya davet etti. 

Ebu Akile'nin öldürülmesinde kullanılan merminin ABD'ye teslim edilmesinden sonra işgal rejimi yetkilileri, bir İsrail ekibinin ABD'li uzmanın huzurunda merminin balistik incelemesini yaptığını ve bu merminin bir İsrail askerinin silahından çıktığının kesin olarak söylenemeyeceğini iddia etmeye başlamıştı. Merminin ABD'ye teslim edilmesi işgalcinin bu konuda gerçekleri çarpıtması açısından büyük bir fırsat oluşturdu. Çünkü ABD'nin İsrail işgal rejimiyle tam bir stratejik işbirliği içinde olduğu ve her konuda ona sahip çıktığı bilinen bir gerçek.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar