SİYONİST REJİM POLİSİ ALİ HARB'İ ŞEHİT EDEN İŞGALCİNİN SERBEST KALMASI İÇİN UĞRAŞIYOR

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı haberlere göre işgal polisi, Ali Harb isimli bir Filistinliyi şehit eden yerleşimci teröristin cinayet davasıyla yargılanmaması için çalışıyor. Mahkemenin onu bazı şartlarla serbest bırakmasının muhtemel olduğu belirtiliyor. 

Görüntülenme: 661 Tarih: 05 Temmuz 2022 16:26
SİYONİST REJİM POLİSİ ALİ HARB'İ ŞEHİT EDEN İŞGALCİNİN SERBEST KALMASI İÇİN UĞRAŞIYOR

27 yaşındaki Ali Harb 21 Haziran 2022 tarihinde, Batı Şeria'daki Selfit'e bağlı İskaka köyünde, kendi arazisinde çalışmakta olduğu sırada bir yerleşimci teröristin doğrudan kalbine bıçak saplaması sonucu şehit olmuştu. Yerleşimci teröristlerin Ali Harb'ın arazisi üzerine kaçak yerleşim alanı inşa etmek istedikleri ve bu yüzden kendisine saldırıda bulundukları tespit edilmişti. 

Haaretz isimli İsrail gazetesinin yayınladığı habere göre işgal polisi, yerleşimci teröristin kendini savunmak amacıyla adı geçen Filistinliye saldırıda bulunduğunu ileri sürüyor. Gazetenin haberine göre işgal rejiminin emniyet teşkilatındaki bir üst düzey subay yerleşimci teröristin "telaşa kapılarak adam öldürme" suçuyla yargılanabileceğini iddia etti. Böyle bir suçun cezası ise azami 12 yıl hapis. Bu süre kasten adam öldürmenin asgari cezasına tekabül ediyor. 

İşgal güçleri yerleşimci terör çetelerini Filistinlilere yönelik saldırılarda bir gerilla gücü olarak kullanıyor, sonra da onları koruyor ve işledikleri suçlardan dolayı yargılanmalarını önlemeye çalışıyorlar. Yargılansalar bile işgal yargısı kendince bahaneler uydurarak sembolik cezalar veriyor. Verilen cezaların da az bir kısmı fiili olarak icra ediliyor, kalan kısmında genellikle takip şartıyla serbest bırakılıyorlar. Takip şartı ise tamamen göstermelik olduğu için uygulamada bir karşılığı yok. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar