ŞEHİT FİLİSTİNLİ GENÇ HAKK'A UĞURLANDI

Cenin’in güneyindeki Caba’ beldesinde işgal güçleri tarafından ağır yaralanan ve yarasının etkisiyle şehit olan 18 yaşındaki mücahit Kamil Abdullah Alavine bugün (3 Temmuz Pazar) kalabalık bir cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 817 Tarih: 04 Temmuz 2022 20:26
ŞEHİT FİLİSTİNLİ GENÇ HAKK'A UĞURLANDI

Şehidin ailesi oğlunun yüzünü son kez gördükten sonra cenazesi direnişe destek sloganları eşliğinde Cenin caddelerinde dolaştırıldı.
 

Cenaze törenine katılanlar ayrıca şehidin intikamının işgal güçlerinden alınmasını isteyen sloganlar attı.
 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Alavine’nin mücahitlerinden biri olduğunu bildirerek, şehit gencin İzzeddin el-Kassam Tugayları mücahidi olan, kendisiyle aynı adı taşıyan ve 2003 yılında feda eyleminde şehit olan kardeşine kavuştuğunu ifade etti.
 

Şehidin ailesine ve babası eski esir Abdullah Alavine’ye başsağlığı dileyen Hamas, işgalden kurtulma ve özgürlük yolunda arka arkaya şehit veren Cenin’i ve Cenin Kampı’nı selamladı.
 

Batı Şeria ve Kudüs’teki direnişçileri işgalcilere tüm güçleriyle darbe vurmaları için desteklediğini bildiren Hamas, şehitlerin kanının ucuz olmadığını ve işgal güçlerinin cinayetlerinin bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini dile getirdi.
 

Bu arada, Batı Şeria’daki direnişin kalesi sayılan Cenin’de yılbaşından bu yana işgal güçleri tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 28’e ulaştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar