FİLİSTİNLİ ESİR ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI ALDI

Filistinli esir Zekeriya ez-Zübeydi, dün (1 Temmuz Cuma) Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Birzeit Üniversitesi’nden yüksek lisans diploması aldı. 

Görüntülenme: 786 Tarih: 03 Temmuz 2022 21:19
FİLİSTİNLİ ESİR ZEKERİYA EZ-ZÜBEYDİ YÜKSEK LİSANS DİPLOMASI ALDI

Birzeit Üniversitesi, Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, “Esir öğrenci Zekeriya ez-Zübeydi’nin kızı Semira, babasının çağdaş Arap araştırmaları alanında kazandığı yüksek lisans diplomasını teslim aldı” dedi.
 

Birzeit Üniversitesi dün 47’nci dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi. Törene hukuk ve genel idare fakülteleri ile yüksek lisans öğrencileri katıldı.
 

Üniversitenin paylaşımında ez-Zübeydi’nin yüksek lisans tezinin “Avcı ve Ejderha: Filistin Tecrübesinde Kovalamaca 1968-2018” başlığını taşıdığı ve tezin bugün erişime açılacağı belirtildi.
 

Zekeriya ez-Zübeydi’nin işgal rejimi zindanlarında tamamladığı tezi işgal güçleri tarafından aranan Filistinlilerin deneyimlerini yansıtıyor.
 

Esir ez-Zübeydi, Birzeit Üniversitesi’nde yüksek lisans programına kayıt olduktan sonra tezinin savunması yapılmadan önce 27 Şubat 2019’da Ramallah’ta işgal güçleri tarafından gözaltına alındı.
 

Geçen yıl Eylül ayında tünel kazarak Celbu’ Cezaevi’nden kaçmayı başaran altı esirden biri olan ez-Zübeydi, birkaç gün sonra 1948’de işgal edilen toprakların orta kesimindeki el-Celil’e bağlı Ümmü’l-Ğanem köyü yakınlarında yeniden gözaltına alındı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar