BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bu sabah (3 Temmuz Pazar) erken saatlerde Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Silvad beldesine baskın düzenleyerek 5 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 689 Tarih: 03 Temmuz 2022 13:09
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçlerinin Silvad’da gözaltına aldığı kişilerin Abbas Abdülhakim Hamid, Muhammed Dırar Hammad, Samir Hamid, Selci Mecdi Hammad ve Mahmud Beşir Hammad olduğu bildirildi.
 

İşgal güçleri Silvan beldesinde birçok eve baskın düzenledi ve evlerde arama yaparak ev sakinlerini sorguya çekti.
 

İşgal güçlerinin Beytlahim’de de evlere baskın düzenlediği ve bazı kişileri işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığı kaydedildi.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beytlahim’in doğusundaki Hendaze bölgesi sakinlerinden Hamza el-Acuri’yi ve Beyt Sahur kentinden Abdurrahman Şuaybat’ı işgal istihbaratına ifade vermeye çağırdığını, evlerine baskın düzenlediğini ve arama yaptığını bildirdi.
 

İşgal güçlerinin Halayilu’l-Levz bölgesinde de Gassan Hermas’ın evine baskın düzenlediği, evde arama yaptığı ve eşyalara zarar verdiği öğrenildi.
 

İşgal ordusu bugün ayrıca Gazze Şeridi’nden 1948’de işgal edilen topraklara geçtikleri gerekçesiyle Filistinli iki genci gözaltına aldı.
 

İşgal ordusu sözcüsü bu sabah sınır ihlali yapan iki gencin gözaltına alındığını ve yanlarında iki bıçak ve el bombası bulunduğunu öne sürdü.
 

İşgal donanması da bu sabah Gazze Şeridi açıklarında avlanmakta olan Filistinli balıkçı teknelerine taciz ateşi açtı.
 

Filistinli Balıkçı Komiteleri Birliği, açılan ateş sonucu teknelerden birinin motorunda hasar meydana geldiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar