HAZİRAN'DA 360 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, işgal güçlerinin geçtiğimiz Haziran ayında 39’u çocuk ve 12’si kadın 360 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 782 Tarih: 03 Temmuz 2022 07:49
HAZİRAN'DA 360 FİLİSTİNLİ ESİR ALINDI

Merkez tarafından hazırlanan aylık raporda, işgal güçlerinin geçen ay başta Kudüs kenti sakinleri olmak üzere Filistinlileri hedef aldığı ve Kudüslülerden gözaltına alınanların sayısının 150’yi aştığı ifade edildi.
 

İşgal güçlerinin Haziran ayında Gazze Şeridi sakinlerinden 8’i balıkçı 15 kişiyi gözaltına aldığı belirtilen raporda, 7 gencin de sınır hattını aşarak 1948’de işgal edilen topraklara girdikleri için gözaltına alındığı, bazılarının birkaç saat sonra serbest bırakıldığı ve bazılarının ise sorguya çekilmek üzere Askalan’a götürüldüğü bildirildi.
 

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Müdürü Riyad el-Eşkar, işgal güçlerinin geçen ay 39 çocuğu gözaltına aldığını ve henüz iki yaşında olan Hammudi Mustafa Ayyaş isimli çocuğun bir süre gözaltında tutulmasının ilk kez yaşanan tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi.
 

Raporda ayrıca işgal güçlerinin Haziran’da çoğu Kudüs kenti sakinlerinden olmak üzere 12 kadını gözaltına aldığı kaydedildi.
 

Riyad el-Eşkar, işgal rejimi mahkemelerinin geçen ay 153 idari hapis kararı verdiğini ve böylece yılbaşından bu yana verilen idari hapis kararı sayısının 860’a yükseldiğini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar