SİLVAD BELDESİNDE SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI

Ramallah’ın kuzeydoğusundaki Silvad beldesi girişinde dün (1 Temmuz Cuma) akşam saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında silahlı çatışma yaşandı. 

Görüntülenme: 746 Tarih: 02 Temmuz 2022 00:17
SİLVAD BELDESİNDE SİLAHLI ÇATIŞMA ÇIKTI

Yerel kaynaklar, Filistinli bir direnişçinin belde girişinde işgal güçleriyle silahlı çatışmaya girdiğini bildirirken, çatışmayla ilgili yayınlanan video kaydında yoğun silah sesleri duyuldu.
 

Kaynaklar, eylemi gerçekleştiren Filistinli direnişçinin olay yerinden uzaklaşmayı başardığını ve bölgedeki evlere ve işyerlerine işgal güçlerinin direnişçiye ulaşmaması için güvenlik kameralarının kayıtlarını silmeleri çağrısı yapıldığını ifade etti.
 

Kudüs’ün doğusundaki Ebu Dis beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı ve işgal güçleri Filistinlilerin üzerine çok sayıda göz yaşartıcı bomba attı.
 

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde dün işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda onlarca Filistinli yaralandı.
 

Batı Şeria ve Kudüs’te son dönemde işgal güçleriyle çatışmalarda ve Yahudi yerleşimcilere karşı eylemlerde artış görülürken, Filistin Bilgi Merkezi, Batı Şeria’da Mayıs ayında 1358 direniş faaliyeti gerçekleştirildiğini, işgalcilerin Bayrak Yürüyüşü provokasyonuyla tırmanan direniş eylemlerinde 4 İsraillinin ölüğünü ve 51’inin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar