MESCİD-İ AKSA'DA 'SENİ KALPLERİMİZLE KUŞATTIK' CUMASI

Onbinlerce Filistinli bugün (1 Temmuz Cuma) “Seni kalplerimizle kuşattık” Cumasında işgal güçlerinin tüm kısıtlamalarına rağmen Cuma namazını Mescid-i Aksa’da eda etti. 

Görüntülenme: 783 Tarih: 01 Temmuz 2022 08:52
MESCİD-İ AKSA'DA 'SENİ KALPLERİMİZLE KUŞATTIK' CUMASI

Kudüslü kaynaklar, 55 binden fazla kişinin Mescid-i Aksa’ya ulaşmayı başardığını ve Cuma namazını Mescid-i Aksa’nın kapalı alanlarında ve avlusunda kıldığını söyledi.
 

Binlerce Filistinlinin sabah erken saatlerden itibaren Kudüs’ün çeşitli bölgelerinden ve 1948’de işgal edilen topraklardan Mescid-i Aksa’ya akın ettiği belirtildi.
 

İşgal güçlerinin Cuma namazından hemen önce Hıtta Kapısı civarında cemaate saldırdığı ve Cuma namazından sonra da cemaatin Mescid-i Aksa’dan çıkarken yüksek sesle tekbir getirdiği bildirildi.
 

İşgal güçleri bu sabah Kudüs kentinde yoğun askeri önlemler aldı ve Batı Şeria’dan yüzlerce kişinin Mescid-i Aksa’ya ulaşmasına engel oldu.
 

Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Selim, Cuma hutbesinde Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrısında bulundu.
 

Mescid-i Aksa’nın sadece Müslümanlara ait olduğuna ve Yahudi yerleşimcilerden arındırılması gerektiğine dikkat çeken Selim, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskınlarının devam ettiğini belirterek, “Ne zaman Mescid-i Aksa’da güven içinde namaz kılacağız?” diye sordu.
 

Selim, Filistin’i işgalden kurtaracak nesli yetiştirmek için salih aile yuvaları kurmaya davet etti ve Filistin halkının topraklarında İslam hukukuna aykırı kurumların bulunmasını kabul etmediğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar