BASİM NAİM SİYONİST REJİMİN NECEF FORUMU'NDAN NEYİ HEDEFLEDİĞİNİ AÇIKLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Gazze Şeridi'ndeki ileri gelen liderlerinden Basim Naim, bugün (29 Haziran Çarşamba) yaptığı açıklamada İsrail işgal rejimine sözde Necef Forumu Koordinasyon Komitesi'nin gelecek yıl için başkanlığının verilmesinin, bütün bu bölgesel ittifak planlarının ABD'nin gözetiminde oluşturulduğunun açık bir delili olduğuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 672 Tarih: 30 Haziran 2022 01:45
BASİM NAİM SİYONİST REJİMİN NECEF FORUMU'NDAN NEYİ HEDEFLEDİĞİNİ AÇIKLADI

Naim, bu çalışmaların ve ittifakların amacının da bölge halkları üzerinde siyonist işgalin tahakkümünü artırmasına imkan sağlamak olduğunu ifade etti. 

Naim yaptığı yazılı açıklamada Necef Forumu'nun bölgenin güven ve istikrarına hizmet etmeyeceğini, Filistin davası ve Filistin halkının hakları açısından da zarardan başka bir şey getirmeyeceğini vurguladı. 

Naim açıklamasında, işgal rejimi cinayet, tehcir, ev yıkımı ve mukaddesata saldırı uygulamalarıyla Filistin halkına yönelik ihlallerini sürdürürken bazı Arap ülkelerinin bu faşist yönetimin Filistin halkının haklarını gasp etmesine daha fazla meşruiyet kazandırmakta ve Arap toplumlarının güvenliği için daha fazla tehdit oluşturması için fırsat vermekte ısrar ettiğini dile getirdi. 

Naim, Necef Forumu'na katılan Arap ülkelerini durumlarını yeniden gözden geçirmeye ve bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından ciddi tehlike oluşturan bu hatalarından dönmeye çağırdı.

Necef (Nakab) Zirvesi Yönetim Komitesi 27 Haziran Pazartesi günü Bahreyn'in başkenti Manama'da toplantı düzenlemişti. 

İsrail, Bahreyn, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Fas Dış İşleri bakanlıklarından üst düzey yetkililer Yönetim Komitesi toplantısı için Manama'da bir araya geldi. 

Necef Zirvesi, İsrail işgal rejiminin Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'in girişimiyle işgal rejiminin "ev sahipliği"nde geçtiğimiz Mart ayında düzenlenmişti. 

Necef Forumu da bu zirveye katılan ülkeler arasındaki ittifak ve işbirliğinin bir koordinasyon yapılanması olarak nitelendiriliyor. 

Necef Forumu'na katılan ülkelerin Dış İşleri bakanlarının düzenli ve sürekli çalışacak altı çalışma komitesi oluşturulması üzerinde ittifak ettikleri belirtildi. 

Siyonist medya, İsrail işgal rejiminin bu ittifaka Ürdün'ün de katılması beklentisi içinde olduğunu dile getirdi.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar